Experiencing Humanity 'Γεφυρώνοντας τις Διαφορετικότητες' πρόγραμμα ΑΜΕΑ 2021

Back

28.2.2022

Experiencing Humanity 'Γεφυρώνοντας τις Διαφορετικότητες' πρόγραμμα ΑΜΕΑ 2021

Γεφυρώνοντας τις διαφορετικότητες

Πρόγραμμα ΑΜΕΑ 2021
Λίγα λόγια από τον Νίκο Διαμαντή, σκηνοθέτη και εμπνευστή του προγράμματος. 

Το πρόγραμμα Experiencing Humanity / Γεφυρώνοντας τις Διαφορετικότητες, σκοπό έχει να κινητοποιήσει τις δημιουργικές και συμμετοχικές ικανότητες προσώπων με αναπηρία, να τα καταστήσει κοινωνούς της τέχνης και δημιουργούς αλλά επίσης να τους προσφέρει ένα βήμα συμμετοχής  στον δημόσιο λόγο με την  δική τους φωνή, καταπολεμώντας τις διακρίσεις, και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Το πρόγραμμα στοχεύει στην προαγωγή, των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία, την άρση των διακρίσεων σε βάρος τους και την κοινωνική ένταξη- συμμετοχή τους στον Πολιτιστικό και Δημιουργικό Τομέα.
Ο βασικός πυρήνας του προγράμματος προέκυψε από μια σειρά εργαστηρίων, τα οποία γέννησαν 'χειρονομίες'  podcasts των συμμετεχόντων (πρόσωπα ΑΜΕΑ) σε συνεργασία με καλλιτέχνες οι οποίοι είναι και οι ίδιοι πρόσωπα που έχουν ευθεία σχέση με θέματα αναπηρίας.

Το περιεχόμενο (κείμενα, αφηγήσεις σε ημερολογιακή μορφή, μουσική) είναι καθ' ολοκληρίαν δημιουργία των ίδιων των ομάδων και θίγουν ζητήματα που οι ίδιοι οι συμμετέχοντες επιθυμούν να απευθύνουν προς το κοινό, δημιουργώντας έτσι μια Πλατφόρμα ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ έκφρασης των προσώπων με αναπηρία. 
Οι σύγχρονες κοινωνίες πρέπει να προάγουν το θάρρος, την περιέργεια και την συμπόνια. Οι σύγχρονες κοινωνίες πρέπει να προωθούν τη συμμετοχή, την πρόσβαση, τη γενναιοδωρία, την καινοτομία, την ευελιξία και την υποστήριξη της ανάληψης ρίσκου, τον πειραματισμό θέματα τα οποία βρίσκονται στο κέντρο του προγράμματος του Θεάτρου Σημείο. 
Το υλικό των ψηφιακών ημερολογίων θα ανέβει στην επίσημη  σελίδα του Θεάτρου Σημείο.
Μείνετε 'συντονισμένοι...'

Συνεργάτες: [αλφαβητικά]
Αρβανίτη Έλενα: Ηθοποιός, μητέρα αυτιστικού παιδιού -δασκάλα ειδικευμένη σε προγράμματα με αυτιστικούς.
Κολίσογλου Ανδρέας: Χορευτής -δάσκαλος - άτομο με αναπηρία.
Παπουτσή Δανάη: Ηθοποιός συγγραφέας -συνεργάτης προγράμματος παρέμβασης στην Πυξίδα και του Σχολείου ειδικής αγωγής Μαργαρίτα.
Σκούρτας Χρήστος: Ηθοποιός -άτομο με αναπηρία.

*Το πρόγραμμα επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού